keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Muulin 21. viikko koulutuksessa (irtojuoksutusta ja juoksutusta LAUKASSA)


Muuli oli treenissä neljä kertaa, joista yksi tosin oli irtojuoksutusta kentällä. Muuli näytti kuvien perusteella nauttivan spurttailusta Dancerin kanssa! Juoksutuksessa Muuli on viimein laukannut liinassa ilman, että se kiskoi juoksuttajaa mukanaan ja maastossakin olivat käyneet ja kaikki sujui hyvin.

Muulin oman bosalin hankkiminen on myös ajankohtaista, joten Sanna teki jo alustavaa mittailua. Muulille sopisi puoli kokoa pienempi, kuin mikä Sannalla on. Laitamme tilauksen viikonloppuna menemään jenkkeihin. Bosal tilataan Jeff Sandersin verkkokaupasta.

Maanantaina irtojuoksutus kentällä Dancerin kanssa (alempana postauksessa video ja kuvia)

Tiistaina juoksutus ja läpimurto siinä. Sanna kertoikin jo fiiliksistään videolla, joka löytyy myös tästä postauksesta alempaa. Ja enemmän siitä saa lukea Sannan vieraskynäilypostauksesta.

Keskiviikkona Sanna juoksutti uudestaan ja nakitti naapurin tytön kuvaamaan. Muuli ei ollut kertaakaan yrittänyt lähteä lapasesta mutta ei se kovin herkästi myöskään laukannut. Vaikka raippa viuhui (huom, ei koskenut Muuliin), irtosi laukka todella tahmeasti ja putosi nopeasti pois. No ainakaan Muuli ei pelkää raippaa, mutta saisi se siihen vähän tehokkaammin reagoida.

Torstaina VP

Perjantaina VP

Lauantaina Sanna kävi maastossa ja koska elää reunalla, jätti alun juoksutuksen pis. Muuli oli mennyt todella hyvin ja olivat laukanneetkin muutaman kerran.

Sunnuntaina VP

Lähdetään liikkeelle maanantain irtojuoksutuksesta, tässä kompakti minuutin video olkaa hyvät!


Tiistaina Sanna kertoi juoksutusfiiliksistään, tässä on video siitä


Keskiviikon juoksutuksista taas on kooste tässä. Muuli oli siis aika tahmea ja otti vastaan tosi paljon painetta ennen kuin nosti laukan. Olen varma, että se tajusi, mitä siltä haetaan.


Lauantaina maastoon lähtiessä Sanna tutustutti Muulia kylvökoneeseen. Kertoi pelänneensä, että nyt tuli Muulista makkaraa, kun se työnsi koipensa piikkien lomaan. Mitä vielä. Muulit eivät satuta itseään. Muuli otti jalkansa pois kuin mitään ei olisi tapahtunut.


Luonnonvalinta toteutuu jos toteutuu

Ja tässä kaikki mahtavat irtojuoksutuskuvat! Kiinnittäkää huomiota Muulin häntään, se kun ei innostuessaan nosta häntää hevosten tapaan ilmaan, ennemmin painaa tiukemmin kankkujensa väliin.
Olen viikonloppuna menossa siis Sannalle kahdeksi yöksi ja valmistelut ovat olleet kovat. Koska Wintec-satulani on myynnissä, käytän vielä viimeisen tilaisuuden hyväkseni ja varustan Muulin kouluratsuksi. Valkoinen huopa, pintelit ja korvahuppu on. Korvahupun muokkasin itse, eli vaihdoin Eskan huppuun pidemmät muulikorvat.

Tein videon ompelutyöstä ja se on saanut jännän paljon katseluita YouTubessa, vaikken ole mainostanut sitä mitenkään missään! Ja tässä se on teillekin nähtäväksi.


Vieressä irti ratkottu hevoskorva mallina

2 kommenttia

  1. katsoin aloituskuvasta että muuli on joutunut karjanajoon :o ei sentään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se todellakin näyttää siltä! Taidankin tehdä photoshoppauksen, jossa se oikeast ajaa nautaa takaa!

      Poista