perjantai 13. tammikuuta 2023

Näin saat AirBnB-asuntoosi alennuksen jo 2 yölle! Näin otat ammattimaisen majoittamisen työkalut käyttöön AirBnB:ssä.

Tämä postaus ei liity juuri mitenkään Muuliprojektiin, mutta tätä asiaa kysytään netissä niin usein että on varmaan asiallista tehdä tähän ohjesivu.

Olen ollut AirBnB-majoittajana pari vuotta, en mitenkään päätoimisesti vaan tarpeen mukaan. Olen toivottanut asuntooni ensisijaisesti tervetulleiksi hieman pidempiaikaiset eli vähintään 6 viikon majoittujat, joiden kotona on menossa esimerkiksi putkiremontti. Näiden väliin jää yleensä jonkin verran tyhjää, joten silloin olen avannut päiviä AitBnB:lle ja Bookingiin.

No, oma henkilökohtainen ongelmani on se, että jos itse saan yöstä vaikkapa 60 euroa eli kahdesta yöstä 120 euroa, on todella ärsyttävää siivota ja pyykätä kaikkea jos majoittuja on vain sen yhden yön.

Palveluissa on mahdollista laittaa myös minimiyöpymisaika, monella se on kaksi yötä ja esimerkiksi pohjoisen lomamökeissä yleensä viikko. Itse en tuota kuitenkaan laittanut koska löysin järjestelmästä paremman tavan vähentää omaa v*tutustani yhden yön asiakkaita kohtaan. Hinnoittelinkin kohteeni niin että yksi yö on tooodella kallis alueen hintatasoon nähden mutta vähintään kahden yön majoittuja saakin noin 40% alennusta!

Näin saisin itse edelleen tavallaan kahden yön edestä korvausta myös niistä yhden yön ihmeistä eikä siivous ja pyykkäys häiritse yhtään niin paljon.

Tämän voisi hoitaa myös laittamalla majoitusta kohden ison siivousmaksun, mutta jos hinnoittelisin asiakkaalle vaikkapa 50 euroa siivousmaksua majoittumiskertaa kohden, jättäisivät he asunnon luultavasti sikolätiksi. Tämän takia moni majoittaja välttelee siivousmaksun laittamista ja se on syy myös itselleni.

Majoittujaryhmässä yksi erittäin kysytty kysymys on sitten se että mistä ihmeestä saa alennuksen jo kahdelle yölle, järjestelmä kun tarjoaa oletusalennuksia vasta viikolle, kuukaudelle ja pidemmille ajanjaksoille.

Näin otat käyttöön alennukset 2 yölle AirBnB:ssä

Kirjaudu koneella AirBnB:n sivuille (tätä ei voi tehdä puhelinsovelluksella) osoitteeseen https://www.airbnb.fi/hosting/p/home ja kirjaudu sisään palveluun.

Klikkaa omaa profiilikuvaasi oikealla ylhäällä ja valitse Tili

Valitse laatikoista Ammattimaisen majoittamisen työkalut

Huomaathan, että nyt ei ole väliä oletko paperilla tai edes henkisesti ammattimainen majoittuja. Voit ottaa työkalut käyttöön vaikka vuokraisit asuntoasi kerran vuodessa viikon verran palvelun kautta. Tämä ei siis tee sinusta arvonlisäverovelvollista tai pakota ottamaan toiminnalle Y-tunnusta ja tekemään tästä yritystoimintaa. Ei, tämä vain lisää mahdollisuuksia hallita kohdetta.

Ota ominaisuudet käyttöön, eli nappula näyttää samalta kuin kuvassa alla


Tämä asetus ei muuta juuri mitään ulkonäöllisesti, mutta siirry seuraavaksi oman kohteesi hinnoitteluasetuksiin, aivan kuvan alalaidassa näetkin antamani alennukset 2-6 yön majoittujalle. Muokkaamalla tietoja pääset niihin käsiksi ja voit luoda uuden alennuksen perustuen johonkin yömäärään. Lisäksi olen antanut erikseen viikko- ja kuukausialennukset. Viikko- ja kuukausialennus näkyy siis kaikille, oli ammattimainen majoittuja tai ei, mutta nuo päiväkohtaiset alennukset saa käyttöönsä vain olemalla "ammattimainen majoittaja".Bookingissa päiväkohtaiset alennukset on myös mahdollista laittaa eikä erikseen tarvitse olla ammattimainen majoittaja.
 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti